Dagens långpass fick mig…

… att tänka tillbaka på förra årets Stockholm Maraton. Året då sommarmånaden juni bjöd på 4 graders värme, ösregn och by vindar upp till 18 sekund meter. Har inte bara dåliga minnen från det loppet, slog faktiskt pers. på distansen med 12 min (2:57->2:45) .

Först backar vi tillbaka till i fredags. Morgonpass blev aldrig av som tänkt. Jag kom inte upp helt enkelt från kudden. Efter jobbet åkte jag snabbt hem och bytte om för att sedan åka till stora staden för att möta upp en vän. Han skulle träffa sin gamla klasskamrater och ta en AW, men det var okej att jag följde med. Strax efter 21 gav jag upp. Väl hemma satte springsuget in och jag gav mig ut på ett kväll/natt pass. Fick ihop 15.71 km i 4:30 min/km fart. Måste ha varit helt inne i min ljudbok då jag idag fick reda på att jag troligtvis sprungit förbi eller i alla max 100 m från en brinnande bil. Jag kände röklukten men kopplade inte det just då. Tur att man inte är privatspanare eller någon liknande till yrket.

Tillbaka till dagens bedrifter. Först var det barnkalas för den sonen på Barnens Lekstad sen bar det av till ICA Maxi som visst idag firade 20 års jubileum. Ansiktsmålning, festis (ännu en) och bullar bjöd de på till barnen. Hör och häpna, sonen ville bli målad som pirat och dottern som Hello Kitty. Efter middag och lite matsmältning stack jag ut på mitt långpass. Tog min AK Race Vest då jag ville ha med mig lite extra kläder ifall, eller rättare sagt när, jag skulle börja frysa pga. genomblöta kläder. Passet i sig väljer jag att dela in i 5 delar;
0-7 km: blåsigt om bara den. Man verkligen kände i luften att ovädret var nära.
7-19 km: satte på mig jackan efter 7 km då himlen plötsligt öppnade sig ordentligt. Blåsten höll i och ökade bitvis i styrka. Regnet gjorde riktigt ont stundtals.
19-22 km: Vid 19 km bytte jag T-shirt samt keps och tog av mig jackan då regnet hade slutat. Denna sträcka var helt underbar.
22-33 km: Nu öppnade sig himlen igen, måste bara ha kommit utanför ovädret radie under en kort tid. Svagare vind.
33-35,27 km: Äntligen!! Inget regn och svag vind.


Väl hemma igen
Ej rätt maxpuls.
Pulsbandet levde sitt eget liv i början.
På väg ut

Nu håller vi tummarna för bättre väder på söndagens långpass.

Inga kommentarer

Använder Blogger.